Praznik zatvara prodavnice u nedjelju

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini – 21. novembar je prema odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske republički praznik koji se praznuje jedan dan.

Prema tački 7. Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banja Luka ), subjekti obuhvaćeni istom ne rade na dan republičkog praznika, a izuzetno, prema tački 7. Odluke, mogu da rade :

  • u vremenu od 00.00 do 24.00 časa – pravna i fizička lica koja obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača i prodaje istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“; trgovinski objekti u autobuskoj i željezničkoj stanici i na benzinskim pumpnim stanicama;
  • u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.
    Ugostiteljski objekti na području grada Banja Luka, prema članu 13. Odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banje Luke (“Službeni glasnik Grada Banja Luka“, br. 14/12, 16/14, 16/15, 39/16 i 26/17), u dane republičkih i vjerskih praznika ne moraju da rade (rad im nije zabranjen).
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: