Pravosudna komedija na suđenju “inspektorima reketašima”

Okružni sud u Banjaluci u ponovljenom postupku odbacio je žalbu Republičkog javnog tužilaštva izjavljenu nakon puštanja iz pritvora suspendovanih inspektora PU Banjaluka Nenada Grujića i Jelene Florjan koje terete za primanje 20.000 maraka mita, saznaje Srpskainfo.
Ponovljeni postupak uslijedio je nakon što je Vrhovni sud RS prihvatio žalbu Republičkog javnog tužilaštva, pa predmet, odnosno odlučivanje vratio okružnom sudu.

Pravna sapunica u slučaju inspektora nastavlja se i dalje, a izvor iz pravosuđa RS otkriva da Tužilaštvo ponovo uputiti žalbu Vrhovnom sudu RS.

Grujić i Florjan uhapšeni su u februaru ove godine u akciji MUP RS kodnog naziva “Sirano”. U akciji je korišten i insajder MUP RS, odnosno direktor Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislav Vidić. Suočen sa višemjesečnim pritiscima zbog anonimne krivične prijave, Vidić je na traženje inspektora predao Grujiću 20.000 maraka označenih novčanica. Nakon predaje Grujić je uhapšen, a nedugo nakon njega uhapšena je i Florjanova i to u kancelariji Policijske uprave Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI