Poziv za dostavljanje prijedloga investicionih projekata

Gradska uprava Banjaluka poziva zainteresovane građane, privrednike, organizacije civilnog društva i institucije da dostave prijedloge investicionih projekata koji bi bili razmatrani prilikom izrade plana kapitalnih investicija u periodu od 2021. do 2023. godine.

Iz Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje naveli su da je grad pristupio procesu izrade plana, kao osnovnog dokumenta za planiranje kapitalnih izdataka u gradskom budžetu, a koji ujedno predstavlja i osnov za njihovo kandidovanje prema drugim dostupnim izvorima finansiranja.

“Kapitalne investicije, prema ovom planu, jesu investicije vrijednosti od 100.000 KM i više. Ovim planom, usaglašenim sa strateškim dokumentima grada, određuju se glavne smjernice investicionog razvoja grada u periodu od 2021. do 2023. godine”, ističu iz Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Iz ovog odjeljenja dodaju da je cilj izrade planauspostavljanje ravnoteže između tekućeg održavanja i postojeće poslovne i komunalne infrastrukture, te novih investicija na području grada.

Rok za dostavljanje obrazaca za investicione projekte je 20. novembar.

Popunjeni obrasci mogu se dostaviti putem elektronske pošte na adresu [email protected] ili predati u Gradskoj upravi Banjaluka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: