Poziv za besplatne zdravstvene preglede

Preventivni zdravstveni pregledi, pod radnim nazivom “Za tvoje dobro”, traju od 1. februara ove godine, a iz Doma zdravlja pozivaju stanovnike mjesnih zajednica Centar I i II i Bulevar da se odazovu i provjere svoje zdravstveno stanje.

Iz banjalučkog Doma zdravlja podsjećaju građane da se pregledi obavljaju na Poliklinici i da su potpuno besplatni. Direktorica “Doma zdravlja” Nevena Todorović, kaže da će građani dobiti poziv iz ambulante porodične medicine i poziva sve da se odazovu na kontrole.

Akcija se fokusira na najrizičnija ili tipična oboljenja, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja. Radimo skrining na karcinome grlića materice, dojke, debelog crijeva, rektuma i prostate, te utvrđujemo faktore rizika za kardiovaskularne bolesti. Pregledi obuhvataju veći broj analiza i rizičnih mjesta na koje bi trebalo da obratimo pažnju, zbog čega bi građani trebalo da se odazovu na preventivne preglede. Ovim putem, ponovo pozivamo građane koji imaju, ali i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, da se odazovu na ove preventivne preglede koji su besplatni i kojima se utvrđuju mogući rizici po njihovo zdravlje – navela je Todorović.
Akcija „Za tvoje dobro“ počela je u oktobru prošle godine, a planirano je da tokom ove godine pregledima bude obuhvaćeno 27.000 stanovnika Banje Luke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: