Poziv sportskim organizacijama za učešće na javnim pozivima iz oblasti sporta

Tri javna poziva iz oblasti sporta odnosno za sufinansiranje programskih aktivnosti i projekata sportskih organizacija,te organizacije sportskih takmičenja ili manifestacija „od posebnog značaja“ i „od značaja“ za grad Banju Luku za 2024. godinu otvorena su još nekoliko dana.

Tako sve zainteresovane sportske organizacije, koje u skladu sa Pravilnikom, imaju pravo da podnesu prijave na sljedeće javne pozive, imaju priliku da prijave dostave do 1. jula 2023. godine.

Javni poziv za klasifikaciju sportskih organizacija i učešće u Osnovnom programu sufinansiranja programskih aktivnosti sportskih organizacija u okviru Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu.
Javni poziv za učešće u Posebnom programu sufinansiranja programa/projekata sportskih organizacija u okviru Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu.
Javni poziv za sufinansiranje organizacije sportskih takmičenja ili manifestacija od posebnog značaja i od značaja za grad Banjaluku u okviru Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu.
Važno je podsjetiti da sportske organizacije koje to ne učine neće se moći finansirati u budžetskoj 2024. godini.

-S tim u vezi, želimo informisati sportsku javnost da je Grad Banja Luka u skladu programskim dokumentima za 2022. godinu sportskim organizacima, koje su bile obuhvaćene tim dokumentima, isplatio sredstva u 100% iznosu, a sve sportske organizacije koje se sufinansiraju iz Osnovnog programa su Rebalansom budžeta Grada Banja Luka za 2022. godinu dobile jedinstveno povećanje od 33,67 % u odnosu na odobrena sredstva – naveli su iz resornog odjeljenja.

Ovim želimo naglasiti da Grad Banja Luka ima volju i želju da u narednom periodu stvori što bolje uslove i ambijent, te na taj način da podstrek svim onim ljudima, koji su na bilo koji način uključeni u sistem sporta i ulažu velike napore i da imaju podršku od svoje lokalne zajednice.

Odjeljenje za društvene djelatnosti, ujedno, obavještava sportske organizacije registrovane na teritoriji grada da su u skladu sa članom 166. Zakona o sportu Republike Srpske dužne da se preregistruju i usklade svoju organizaciju, rad i opšta akta sa odredbama navedenog zakona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: