Poziv potrošačima da očitaju potrošnju električne energije

ZP „Elektrokrajina“ Banjaluka obavještava javnost da nastavlja s primjenom vanrednih mjera na smanjenju direktnih kontakata s kupcima električne energije u cilju sprečavanja širenja korona virusa.
U skladu s tim, pozivamo kupce električne energije da u periodu 29.04. – 02.05.2020. godine izvrše očitanje potrošnje električne energije i podatke o tome, uz navođenje naplatnog broja (nalazi se na računu za električnu energiju), dostave putem jednog od ponuđenih komunikacijskih kanala:

besplatna info linija 0800 50 116
viber broj 066 711 490
e-mail: [email protected]
Na internet stranici preduzeća (www.elektrokrajina.com) kupci mogu pronaći uputstvo za očitanje digitalnog brojila i pravilnu dostavu podataka.
Za mjerna mjesta za koja ne budu dostavljeni podaci od strane krajnjeg kupca, primjenjivaće se mehanizam izračuna potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini, kako je to propisano odredbama Opštih uslova za isporuku i snabdjevanje električnom energijom.
Konačna količina isporučene električne energije će se utvrditi nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu, čime će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni.

„Elektrokrajina“ navedene mjere primjenjuje isključivo zbog zaštite zdravlja naših kupaca i radnika preduzeća, u skladu sa odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije i Uprave „Elektroprivrede Republike Srpske“.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: