Poziv poljoprivrednim proizvođačima da se prijave za dodjelu novčane podrške

Upućen je poziv poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije grada Banje Luke za iskazivanje interesa za učešće u projektu „Porška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI).

Projekat „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini – EU4AGRI“ ima za cilj modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora i poboljšanje ruralne ekonomije kroz povećanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga.

Projekat sprovode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA). Ukupna vrijednost projekta iznosi 20.25 miliona evra, koji finansira Evropska unija sa 20 miliona, a UNDP i CzDA sa 250.000 evra.

U okviru ovog projekta u toku je Poziv potencijalnim korisnicima za iskazivanje interesa za mjeru podrške investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima, koji se sastoji od dva odvojena lota:

Lot 1 – Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti na gazdinstvima (podrška poljoprivrednim proizvođačima za uvođenje novih izvora prihoda na gazdinstvima) i

Lot 2 – Diverzifikacija ekonomskih/socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima (podrška unapređenju kvaliteta života i kreranje socijalnog i poslovnog okruženja koje doprinosi razvoju ruralnih područja).

Prihvatljivi direktni korisnici podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti na gazdinstvima (Lot 1) mogu biti poljoprivredna gazdinstva (fizička lica) i registrovani privredni subjekti (obrti/samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća).

Prihvatljivi direktni korisnici podrške za diverzifikaciju ekonomskih/socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima (Lot 2) su udruženja i privatne ustanove ili privatna preduzeća.

Detalje javnog poziva možete pogledati na sljedećem linku: https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-za-mjeru-podrske-investicijama-u-diverzifikaciju-ekonomskih-i-socijalnih-aktivnosti-u-ruralnim-podrucjima/

Pozivamo sve zainteresovane potencijalne korisnike da se jave u prostorije Gradske razvojne agencije Banja Luka (CIDEA), u periodu od 9.00 do 14.00 časova, i to od 18. do 25. oktobra 2022. godine.

Više informacija svi zainteresovani mogu dobiti putem mejla: [email protected] ili putem kontakt telefona broj: 051/433-460.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: