Požari u Grčkoj ugrozili i Banjalučane, u pomoć im pritekla Ambasada BiH

Svi državljani BiH, među kojima je i grupa Banjalučana, su na sigurnom i nema povrijeđenih u velikim požarima koji bjesne Atinom, poručeno je iz Ambasade BiH u Grčkoj.

– Sinoć nam se javila jedna grupa turista iz Banje Luke koji su krenuli za Lutraki koji se nalazi na Korintu. Oni su vraćeni s autoputa koji je nekoliko sati bio zatvoren zbog velikog požara – kazao je ambasador Branko Dokić.

Ambasada je Banjalučanima obezbijedila smještaj, a oni su se jutros javili da su bez problema stigli na destinaciju prema kojoj su se uputili.

Grčka se suočava s najgorim požarima u ovj deceniji, u kojima je poginulo preko 50 osoba. Iz Crvenog krsta su saopštili da je u odmaralištu Mati pronađeno 26 tijela. Više od 150 osoba je povrijeđeno, od čega 11 teže. Među povrijeđenim je 16 djece.

Požari su izbili zapadno i istočno od Atine uslijed visokih ljetnih temperatura od 40 stepeni Celzijusa i snažnih vjetrova, a na stotine vatrogasaca bori se s vatrenom stihijom. Više stotina mještana napustilo svoje domove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: