Povodom početka školske godine počela akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske započelo je povodom početka školske godine akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju” s ciljem obezbjeđenja što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju.
U okviru ove akcije, pripadnici MUP Republike Srpske sprovešće različite aktivnosti, a u prvoj fazi prije samog početka nastave u školama posjetiće škole, utvrditi vrijeme održavanje nastave, odnosno koji su periodi kada je najveće prisustvo učenika na putu od kuće do škole i nazad, kada su odmori i pauze, na osnovu čega će biti planirano pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola, saopšteno je iz MUP Srpske.
U zonama škola i urbanih područja biće pojačano prisustvo policijskih službenika, organizovane školske patrole, a nadziraće se i regulisati saobraćaj sa akcentom na smanjenje brzine kretanja motornih vozila i omogućavanje bezbjednog prelaska ulice za najmlađe učenike. Planirana je i pojačana kontrola vozila koja vrše organizovan prevoz djece.

Istovremeno, u drugoj polovini septembra, policijski službenici će edukativnim predavanjima u osnovnim školama informisati najmlađe učenike o osnovnim pravilima bezbjednog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: