Povodom „Evropske sedmice imunizacije“pregled i imunizaciju djece

Povodom „Evropske sedmice imunizacije“, Centar za promociju zdravlja i prevenciju bolesti JZU „Dom zdravlja“ u Banjaluci organizovaće pregled i imunizaciju djece uzrasta od 11 do 14 godina vakcinom protiv infekcije humanim papiloma virusom.
Kako su naveli u saopštenju iz Doma zdravlja, vakcinacija će se obavljati u prostorijama Higijensko epidemiološke službe u periodu od 22. do 30. aprila od 10.00 do 17.00 časova uz napomenu da će se tom prilikom vršiti i revakcinacija.

Poručuju kako je cilj da se na ovaj način informišu roditelji o dostupnosti HPV vakcine, njenoj efikasnosti i mogućnosti da djeca navedene životne dobi besplatno prime vakcinu.
Podsjećamo da je HPV vakcina dostupna i preporučena u Kalendaru imunizacije Republike Srpske te da je besplatna za oba pola i životnu dob od 11 do 14 godina. HPV vakcina predstavlja najbolju mjeru zaštite od malignih oboljenja koja se mogu prenijeti infekcijom humanim papiloma virusom. Ne zaboravimo da je prevencija temelj zdravlja, a da je vakcinacija najbolji vid prevencije od brojnih teških i smrtonosnih oboljenja u cilju očuvanja zdravlja i kvaliteta života – naveli su u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI