Potvrđena optužnicu protiv Dalibora Mandića

Banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Mandića (37) iz Banjaluke koja ga tereti za ubistvo radnog kolege i sugrađanina Ariela Bogdanovića (28) kojeg je krajem prošle godine izbo nožem.

Optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo u Banjaluci koje Mandiću na teret stavlja teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način.

Krvavi napad koji je šokirao Banjalučane, desio se 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova na Bulevaru Srpske vojske.
Kako se navodi u optužnici, Mandić je pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije.
U optužnici, u kojoj se navode inicijali žrtve i optuženog, stoji da je Bogdanović kobne večeri išao iz pravca Tržnog centra „Delta planet” prema Rebrovačkom mostu, a Mandić je išao za njim.
Optuženi je sustigao oštećenog u blizini studentskog centra „Kampus” i ubo ga nožem u predjelu gornjeg dijela trupa. Oštećeni Bogdanović je trčeći počeo da bježi, a Mandić je potrčao za njim te ga je sustigao nakon što je on prešao kolovoz ulice Bulevar srpske vojske i pao u blizini benzinske pumpe. Mandić je tada Bogdanovića, koji je ležao na asfaltu, nožem ubo osam puta u predjelu zadnje strane lijevog ramena, lijeve strane lica i vrata te desne strane grudnog koša – piše u optužnici.
Dodaje se da je usljed ubodnih rana i povreda Bogdanović iskrvario na smrt, a optuženi Bogdanović je pobjegao u pravcu „Kampusa”.
Istraga je pokazala da je nakon zločina osumnjičeni skinuo odjeću sa sebe, odnosno crvenu jaknu i bacio je u kontejner.

Policija je tu jaknu pronašla. Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj firmi u Banjaluci.

Ubistvo su snimile i kamere video nadzora na kome se vidi kako Mandić trči za žrtvom te kako ga ubada nožem kada je pao. Ubijeni mladić nije bio problematičan, a živio je u banjalučkom naselju Borik, piše Glas Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: