Potvrđena optužnica protiv banjalučkog tužioca

Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjaluci za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala potvrdilo je optužnicu protiv tužioca iz Banjaluke Branka Bjelajca zbog zloupotrebe službenog položaja.
Optužnica Bjelajca tereti da je krivično djelo izvršio u vremenskom periodu od 5. marta 2015. do 23.januara 2018. godine u Banjaluci, obavljajući funkciju tužioca u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

Kao službena osoba, postupajući tužilac u predmetu u kojem je donesena presuda, koja je postala pravosnažna 23. jula 2014. godine, nije izvršio službenu dužnost, tako što nije preduzeo nijednu procesnu radnju po pismenom prijedlogu oštećenog za pokretanje postupka za opozivanje uslovne osude i nije stavio pismeni prijedlog nadležnom sudu za pokretanje postupka za opozivanje uslovne osude u zakonskom roku, već je to učinio više od pola godine nakon proteka zakonskih rokova za opozivanje uslovne osude – saopšteno je iz Tužilaštva Republike Srpske.
Ovakvim postupanjem okružnog javnog tužioca kako navode iz Tužilaštva, za oštećenog je nastupila imovinska šteta u iznosu od 3.732 KM, a osuđenom licu pribavljena korist, jer isti neće izdržavati kaznu zatvora utvrđenu u uslovnoj osudi.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI