Potrebni školski pribor, obuća i odjeća za 96 djece

Centar za socijalni rad pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći višečlanim porodicama, kojima je potreban školski pribor, odjeća, obuća te sve ono što je neophodno djeci za početak nove školske godine.

Naime, kako ističu, riječ je o 27 porodica kojima je potrebna pomoć, a koje su u stanju socijalne potrebe.

“Na spisku je 27 porodica s ukupno 96 djece. Oni su naši korisnici i iskreno se nadamo da ćemo im svima pomoći”, rekla je za “Nezavisne” Jelena Milanović, koordinatorka za odnose s javnošću Centra, te dodaje da ova akcija traje do početka nove školske godine.

Iz Centra su apelovali da se svi građani koji su u mogućnosti priključe ovoj akciji, a kako bi se ovoj djeci obezbijedile najpotrebnije stvari pred polazak u školu.

“Sve potrebne stvari se mogu donijeti u prostorije Centra za socijalni rad”, dodala je ona.

Naime, na ovom spisku se nalaze porodice s više djece, a najmnogobrojnija je ona s njih osmoro, i to jednim srednjoškolcem te sedam osnovaca.

Iz Centra dodaju da im se već nekoliko ljudi javilo da će donijeti potrebne stvari, ali s obzirom na to da je akcija počela u ponedjeljak, u narednim danima očekuju da se javiti veći broj građana.

Dodatne informacije o tome koja veličina obuće je potrebne ovoj djeci mogu se pronaći na Facebook stranici Centra za socijalni rad Banjaluka.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: