Potpisima se bore da im se napravi trotoar!

Nakon što je na prijedlog stanara iz Ulice Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci, aktivista Ivan Begić pokrenuo građansku inicijativu – peticiju za izgradnju trotoara u toj ulici, juče su inicijativu zajedno sa više od 1000 potpisa predali u Gradsku upravu grada Banja Luka.

Peticiju je podržao i bivši odbornik lokalnog parlamenta, danas poslanik u Skupštini Srpske Draško Stanivuković, a aktivnosti je provodio Savjet mladih PDP-a Banja Luka, na čelu sa Begićem i inicijativnim odborom.

Naime, radi se o veoma frekfentnoj ulici koja povezuje naselje Petrićevac sa Lazarevom, ali autobusku i željezničku stanicu sa jednim od najbrojnijih banjalučkih naselja, nekoliko škola i vrtića.

Prioriteti za sanaciju neke ulice se određuju prema broju članskih karti u toj ulici, naravno članskih karti vladajućih stranaka. Što je žalosno. Svim silama ćemo se boriti da se prioriteti određuju prema stručnim procjenama, prema broju stanovnika, prema istinskoj potrebi, a ne kako se to danas radi, zaključio je Begić.

Skupština grada je zakazana za 10.april kada Inicijativni odbor očekuje da će se na dnevnom redu pronaći i tačka o izgradnji trotoara u ovoj ulici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI