Potpisan ugovor za izgradnju novog mosta u Docu

Prva faza izgradnje novog mosta u naselju Dolac, vrijednog 7,5 miliona maraka, koji će povezati centar grada i naselja Obilićevo i Starčevicu, počeće u nedelju, 8. novembra. Najavio je ovo gradonačelnik Igor Radojičić, koji je sa predstavnicima kompanije „Integral inžinjering“, danas potpisao ugovor o izgradnji mosta.

Ovaj projekat ne uključuje samo izgradnju najvećeg mosta već i rekonstrukciju saobraćajnica i priobalnog dijela na obe strane Vrbasa koja će se izvoditi u sedam faza – kazao je gradonačelnik Radojičić.
On je podsjetio da su pripreme za gradnju trajale tri godine, a da je idejno rješenje dobijeno na međunarodnom arhitektonskom konkursu.

U prvoj fazi gradiće se kolski most namijenjen za saobraćaj motornih vozila, sa četiri saobraćajne trake, u oba smjera, ukupne širine oko 21 metar, a rok za izvođenje radova je dvije godine.

Ovo je komplikovan i složen projekat, jer će novi most ne samo biti jedan od simbola grada, već će u saobraćajnom smislu kvalitetnom vezom povezati lijevu i desnu obalu Vrbasa i centar grada sa Obilićevom i Starčevicom- kazao je Radojičić.
Poslije izgradnje kolskog mosta u kasnijim fazama radiće se i pješačko-bicikslistički most, rekonstrukcija saobraćanica sa obje strane Vrbasa, od Bulevara cara Dušana do mosta kao i rekonstrukcija i proširenje postojeće Mačvanske ulice kod klinike za psihijatriju i spajanje sa Istočnim tranzitom. Jedna od faza je i uređenje podmostovlja i cijele zone Doca.

Na međunarodnom tenderu za izvođača radova je izabrana domaća kompanija „Integral inžinjering“ koja zapošljava više od 1.200 radnika.

Sve poslove smo do sada obavili u rokovima i nadamo se da će tako biti i ovog puta. Počećemo odmah da radimo kako bi što više posla uspjeli da uradimo prije zime – kazao je vlasnik „Integral inžinjeringa“ Slobodan Stanković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI