Potpisan ugovor o dodjeli grant sredstava u sklopu projekta „Gastrofokus“

Gradska razvojna agencija Banja Luka potpisala je Ugovor o implementaciji i dodjeli grant sredstava u sklopu projekta „Gastrofokus“, za koji je pripremila projektnu aplikaciju. Projekat se provodi u saradnji sa RARS-om u okviru programa „Prilika Plus-Vještine za posao“ koji je finansiran od strane Vlade Švajcarske.

Ukupna vrijednost projekta za realizaciju svih aktivnosti predviđenih projektom je 366.575 KM.

Opšti cilj ovog projekta je povezivanje sektora obrazovanja i privrede, te unapređenje uslova za poboljšanje kvaliteta pruženih usluga za učenike koji upisuju školu za određene profesije. Projektom će biti omogućeno bolje zapošljavanje učenika po završetku srednje škole, a samim tim i snabdijevanje tržišta rada sa kvalifikovanim đacima za zanimanja koja se traže od poslodavca.

Sve ugostiteljske škole uključene projektom iz 15 gradova BiH, gdje je jedna od njih i Ugostiteljska škola Banja Luka, za koju je Gradska razvojna agencija i pisala projektnu aplikaciju, će po projektu dobiti opremu u vrijednosti od 35.000 KM sa uključenim PDV-om.

Implementacija i realizacija svih aktivnosti predviđenih projektom se očekuje do kraja oktobra.

Gradska razvojna agencija je zaključno sa 30.juna 2018. godine pripremila devet projekata ukupne vrijednosti od 1.737.910 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: