Posude za vodu za pse na 20 lokacija

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” počeli su postavljati posude za vodu za napuštene pse na dvadesetak lokacija na području grada Banjaluka, koje će redovno obilaziti i u njih dosipati svježu vodu.

Ova ideja realizuje se već nekoliko godina sa ciljem da napušteni psi lakše prebrode ljeto i vrućine.

Goran Milojević, predsjednik Udruženja “Kerber”, rekao je da su lokacije odabrane i da su to uglavnom mjesta na kojima neodgovorni građani već godinama izbacuju pse.

“One se postavljaju u naselju Trapisti, u Trapiskoj šumi, u Srpskim toplicama, Motikama, Drakuliću i na još nekim mjestima. Osnovni problem je što ih pojedinci ruše i kradu, i u Trapiskoj šumi smo morali, iako smo prije nekoliko dana postavili posudu, ponovo staviti novu, jer je stara ukradena”, kazao je Milojević.

Istakao je da će nakon završetka ove akcije uspjeti na svim lokacijama da obezbijede svježu vodu za pse.

“U planu nam je i postavljanje hranilica za pse, mačke i ptice na četiri lokacije na području grada, koje ćemo naknadno odrediti. Ispred parka za pse postavili smo jednu od dvije hranilice koje je donirala firma ‘Cromex’ iz Prijedora i ona je ukradena nakon nekoliko dana. Do kraja ljeta naručićemo još tri hranilice od ove firme i postaviti ih”, pojasnio je Milojević.

Dodao je da će hranilice za pse, mačke i ptice morati betonirati kako bi spriječili ponovne krađe.

“Druga hranilica koja je donirana, zbog krađa još nije postavljena, pa ćemo, nakon što dobijemo i ostale, sve zajedno postaviti i betonirati”, rekao je Milojević.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI