Postupak protiv policajca zbog nepravilnog korištenja maske

Policijska uprava Banjaluka utvrdiće odgovornost i sprovesti unutrašnji postupak protiv policajca, a u vezi sa javnim saznanjima da nije na pravilan način koristio zaštitnu masku prilikom svog rada, a o čemu svjedoči fotografija koja se pojavila na pojedinim medijima, saopšteno je ovo iz PU Banjaluka.
– Svi građani Republike Srpske, a time i policijski službenici su dužni da poštuju Uredbu o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, te da pravilno koriste zaštitne maske na javnim površinama – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona je dodala da Policijska uprava Banjaluka osuđuje i da će sankcionisati svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja njihovih pripadnika.
Podsjetimo, policija je u Ulici Bana Lazarevića u Banjaluci zaustavila dvije Banjalučanke i naplatila im kaznu zbog onog što i oni očigledno rade.

– Izašli smo iz kafića i odmah su nas zaustavili, bez obzira što smo imale maske. Rekli su nam da ih nosimo nepravilno i naplatili nam mandatne kazne od 50 KM, odnosno 25 KM ukoliko uplatimo kaznu u roku od osam dana. Stvarno mi nije jasno zašto su to uradili nama, jer evo koliko ljudi ide bez ikakve maske, a i nismo uradili ništa što ne rade i policajci sami – rekla je jedna od kažnjenih Banjalučanki za Frontal.RS.

Ovo je podiglo puno prašine, jer policajac piše kaznu zbog nepravilnog nošenja zaštitne maske, a i sam čini isti prekršaj.

Policajac kaznio djevojku zato što je nosila masku kao i on!

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI