Pošto posao u Elektrokrajini?

Elektrokrajina ima najbolji recept kako da podigne privredu Republike Srpske, poboljša radnička primanja i sva sindikalna prava zaposlenih u Srpskoj. Potrebno je samo da svi koji se bave proizvodnjom i prodajom prepišu taj uspješni  recept.

Primjera radi  prodavnice treba da uvedu naplaćivanje ulaza. Tako kupac plati ulaz u prodavnicu i tek onda može da bira šta će da stavi u korpu. Ustvari, država treba da otvori lanac prodavnica, u kojima će se jedino moći da kupe osnovne životne namirnice i tek onda da postavi naplatne automate, ispred svake od njih. Cijenu karte, po ugledu na recept iz gore navedenog preduzeća, određivaće vrijednost kupljenih namirnica. Tako na primjer, za potrošenih  28 maraka sa PDV-om  na namirnice , karta bi trebalo da košta 12 maraka.  Na taj način prodavnice će više zarađivati, moći će dati radnicima bolje plate…

Važno je napomenuti, da Elektrokrajina velikodušno svoj recept dijeli svim građanima Republike Srpske. Na svakom računu je detaljno ispisan recept.

Primjer  mjesečni račun od 40 KM

 

 

U Mjesečnom računu za struju od 40 maraka, 12 maraka se plaća usluga Elektrokrajine ili kako je zvanično u računu napisano „Obračunata snaga kW 7,36 KM bez PDV-a i Naknada po mjernom mjestu kupca za uslugu snadbijevanja bez PDV-a“  2,48 KM.

Račun za potrošenu električnu energiju sa PDV-om iznosi  27,3 KM.

Kada se toj cifri doda 67 pfeniga za „naknadu za obnovljive izvore električne energije“ dobije se ukupna cifra od 28 KM.

12 maraka mjesečno plaćamo dobro radno mjesto u Elektrokrajini!

Gotovo 50 odsto ovog računa je „ulaznica u prodavnicu“ !!!

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI