Poslušajte novi album grupe Dubioza kolektiv

Tamo gdje je “Apsurdistan” stao, nastavlja novi album.

“Pjesmice za djecu i odrasle” naziv je albuma koji donosi devet novih pjesama.

Već je sa singlovima “Himna generacije” i “Treba mi zraka”, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obje pjesme osvojile su slušaoce velikom brzinom, dok pogledi na YouTubeu broje milijune.

Uz novih sedam pjesama koje možete poslušati u nastavku teksta, zaokružuje se priča koju nam je “Dubioza” poželjela ispričati.

“Pjesmice za djecu i odrasle čine obaveznu lektiru koju bi svatko trebao ‘pročitati’. Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava”, rekli su u svom stilu članovi “Dubioze”.

Dodali su da na albumu imaju zanimljive goste, kojima su, bili dobri domaćini.

“Dubioza” je na albumu “Pjesmice za djecu i odrasle” ugostila bosanski bend “Helem Nejse”  na pjesmi “Pionirska”, u pjesmi “Autopilot” pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl “Treba mi zraka” donio je pjesmu koju je Dino Dvornik započeo, a “Dubioza” završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrovao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pjesama.

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za djecu i odrasle.

Poslušajte ovdje

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: