Poskupljuje parking

U narednom periodu parking u užem centru grada u Banjaluci će poskupiti, saznaje Srpskainfo.
Prema našim saznanjima, cijena će poskupiti na način da će doći do “pomjeranja parking” zona.

Šef kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Dragoslav Topić je na posljednjoj sjednici koja je održana 8. decembra tvrdio da će doći do poskupljenja parkinga u Banjaluci. On je tokom rasprave upitao da li je ovo momenat da se udari na novčanike Banjalučana.
Imam informacije da će pokupiti parking, da će poskupiti kroz promjene zona, odnosno da će zone koje su do sada bile jedan biti nulte, a da će zone dva biti zone jedan, odnosno, gdje ste do sada plaćali sat vremena pola marke, u budućnosti će biti jedna marka – tvrdio je tada Topić.
Na pitanje da li je ovo istina i da li će do poskupljenja parkinga doći, iz Gradske uprave smo dobili dvosmislen odgovor, ali i potvrdan.

– U cilju rasterećenja užeg centra grada, u narednom periodu sprovešće se određene analiza, uključujući i korekciju cijene parkinga u pojedinim zonama. Naime, Grad Banjaluka je u okviru projekta urbane mobilnosti usmjeren na čitav koncept osnaživanja alternativnih vidova prevoza, što znači sve veći broj korisnika javnog prevoza. To podrazumijeva da će sve više ljudi obavljati svoje poslove po užem centru grada biciklom ili pješke – istakli su za Srpskainfo iz Gradske uprave.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI