Poskupljuje gradski prevoz

Karte u javnom prevozu u Banjaluci poskupjeće najviše do 15 odsto, a prodaja mjesečnih karata počeće vjerovatno 29. aprila, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

“Otprilike do 10. maja će građani imati priliku da kupe mjesečne karte. Daćemo sve od sebe da penzioneri, srednjoškolci i studenti ne osjete poskupljenja”, rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, prinuđeni su, prema ugovoru, da predlože novi cjenovnik.

“Iako prevoznici traže poskupljenje od 25 odsto, za nas je to neprihvatljivo. Do nekih 15 odsto je prihvatljivo, ali o tome ćemo odlučiti na sjednici Skupštine grada”, istakao je Stanivuković.

Dodaje da idu ka tome da grad Banjaluka finansira ovo poskupljenje za određene kategorije, odnosno da penzioneri, studenti i srednjoškolci ne plaćaju dodatno poskupljenje, a da grad kompenzuje tu višu cijenu.

Kako kaže, kada usvoje novi cjenovnik, znaće se sa koliko sredstava će nastaviti subvencionisati javni prevoz.

“Od kraja maja, početka juna, a u zavisnosti od toga kada će biti sjednica, planiramo potpuno besplatan prevoz za penzionere s minimalnim penzijama”, kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, preduzeće sve što je moguće da se smanji procenat poskupljena, te da pomognu koliko god mogu ovim kategorijama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI