Poskupljenje goriva već osjetili vlasnici kućnih ljubimaca

Obavještavamo sve korisnike usluga taksija za kućne ljubimce, da zbog uvođenja akciza i ekonomske neisplativosti koje idu sa tim setom zakona, ovaj taksi prestaje sa radom do daljnjeg, objavili su jutros vlasnici jedinog prevoza za ljubimce u Banjaluci Pet-Taksi.

Taksi za prevoz ljubimaca u Banjaluci postoji od 2014. godine i bio je spas za sve Banjalučane koji nemaju kako da odvezu svog ljubimca do veterinara ili negdje na drugi kraj grada.

Svaka vožnja po gradu koštala je 5 KM, što je bila najniža moguća cijena, kaže vlasnik Benja Božanić.

Svako ko je u ovom gradu imao kućnog ljubimca susretao se sa problemima prevoza, a mi smo kupili smo pozitivne kritike. Uvijek je bilo 5 KM po gradu, međutim kada je poskupilo gorivo podigao sam cijenu na 6 KM i već je počeo da se osjeća manjak posla. Morao sam ponovo da vratim cijenu na 5 KM, što je postalo problem – kaže Božanić.

Dodaje da mu je zbog poskupljenja goriva zarada pala na minimum.

Ako naplatim 5 KM, a potrošim 2 KM na gorivo i marku na čišćenje, meni ostane 2 marke i trebam danas napraviti 20 vožnji da bi nešto zaradio što je teško. Tu su i troškovi održavanja automobila, registracija, što je teško finansirati jer ne radim cijeli dan, već po potrebi. Akcize su presudile da se taksi za kućne ljubimce ugasi – objašnjava Božanić.

Pet-taksi je od samog početka radio sam, bez sponzora i podrške grada, sa nekoliko vožnja dnevno. Životinje su prevozili na more, na planine, aerodrome, u salone za uljepšavanje, pansione, park za pse i naravno kod veterinara.

Iako svugdje u svijetu na info stranama grada imate i broj telefona taksija za kućne ljubimce, kod nas to nije slučaj. Nismo imali podršku grada, niti je naš broj bio uvršten u informacije i brojeve telefona od značaja za grad Banjaluku – dodaje on.

Ova informacija jutros je rastužila mnoge koji imaju kućne ljubimce, jer je upravo ovaj taksi bio jedini u Banjaluci, a godinama je funkcionisao bez ičije pomoći.

Izvor: EuroBlic

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: