Ponovo odgođeno suđenje inspektorima optuženim za “dilanje”

Milan Romanić, advokat Srđana Radulovića, bivšeg banjalučkog inspektora optuženog za trgovinu drogom, zatražio je juče izuzeće Živane Bajić, republičkog javnog tužioca, nakon čega je još jednom odgođen početak suđenja u Okružnom sudu Banjaluka.

– Predali smo zahtjev za izuzeće tužioca i ona danas nije trebala ni doći u sudnicu – dodao je advokat Romanić.

Tužilac Živana Bajić uzvratila je da je za zahtjev advokata saznala kada je došla u banjalučki Okružni sud.

Na današnjem ročištu trebao je biti saslušan Mladen Mitrović bivši tužilac u ovom postupku, te Slavko Đurić, krunski svjedok tužilaštva.

Svjedoci Darko Ilić i Dubravko Kremenović su svoj izostanak pravdali praćenjem izbora, što je sud prihvatio.

Kao novi termin početka suđenja određen je 5. novembar ove godine.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH ukinuo je u martu ove godine pravosnažnu presudu Srđanu Raduloviću koji je bio osuđen na 11 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima.

Presuda je ukinuta i bivšem inspektoru za narkotike u PU Banjaluka Ognjenu Stijaku, koji je bio pravosnažno osuđen na pet godina i pet mjeseci zatvora.

U obrazloženju je, između ostalog, navedeno da je presuda Vrhovnog suda RS zasnovana na nezakonitim dokazima, odnosno saslušanjima svjedoka pokajnika Slavka Đurića, kome nije skinuta zabrana odavanja službene tajne i osuđivanog narkodilera Gorana Bošnjaka koji je tvrdio da je iskaz dao pod prisilom.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: