Ponovo aktivirani građevinski radovi na Istočnom tranzitu i Rebrovcu

Povoljne vremenske prilike omogućile su da se aktiviraju radovi na dva velika projekta iz oblasti saobraćaja – radovi na spajanju Istočnog tranzita i izgradnja kružnog toka na magistralnom putu kod mosta Rebrovac.

Radovi na oba projekta započeli su krajem prošle godine, a Grad Banja Luka ih realizuje u saradnji sa Javnim preduzećem „Putevi RS“.

Kada je riječ o spoju Istočnog tranzita, na kojem su radovi zaustavljeni još prije 30 godina, planirano je da se uradi trasa dužine oko 440 metara, sa dvije kolovozne trake pojedinačne širine tri i po metra za svaki smjer vožnje odnosno ukupne širine 14 metara.

Projektnom dokumentacijom predviđeno je da se na ovom dijelu izgrade obostrane biciklističke staze širine dva metra i 25 centimetara, kao i obostrane pješačke staze širine dva metra, te obostrani zaštitni zeleni pojas širine tri metra. Takođe biće zasađeno 115 komada sadnica javorolisnog platana na bočnim zelenim pojasima.

Vrijednost ovih radova je 805.000 KM. Izvođač je preduzeće „MG Mind“.

Poslije izgradnje te dionice,  ove godine trebalo bi da bude pokrenut jedan od kapitalnih projekata – spajanje Istočnog i Zapadnog tranzita u naselju Obilićevo, za šta je planirano da se sredstva obezbijede putem obveznica.

“Time bi uz gradnju novog Zelenog mosta, bila napravljena obilaznica oko grada, te znatno rasterećen saobraćaj u gradu ” naveli su iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Izvor: Banjalukanet

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI