Pomoć tražilo više od 400 porodica

Tokom prošle godine Centar za porodicu je zaprimio ukupno 576 zahtjeva, od kojih se 408 odnosilo na porodično savjetovanje, kazali su iz ove jedinice za “Nezavisne”.

Naime, broj zahtjeva, odnosno njih 576 je i ukupan broj zahtjeva koje je Centar zaprimio od svog osnivanja. Podsjećamo da Centar za porodicu radi u okviru JU Centra za socijalni rad Banjaluka od početka prošle godine.

“Porodičnih savjetovanja je bilo 408, zahtjeva za pedagoško-psihološku 43, a zbog vršnjačkog nasilja su se javila 23 pojedinca”, kazali su oni.

Dodali su da je alkoholizam bio razlog javljanja u 30 slučajeva, te da su imali i 72 zahtjeva u slučajevima postpenalne zaštite.

Smatraju da ovi podaci pokazuju da je njihov cilj ispunjen, a taj je cilj poboljšanje kvaliteta života svih članova porodice.

“Bolji status pojedinca direktno se odražava na položaj svih socijalno ranjivih kategorija stanovništva na području grada”, kazali su oni.

Upravo iz ovog razloga su zadovoljni svojim dosadašnjim radom, jer smatraju da ovo pozitivno utiče na jednu zajednicu kao cjelinu, u ovom slučaju na Banjaluku.

“Plan nam je da radimo dalje na pružanju pomoći našim korisnicima jer to je i svrha postojanja ovog centra”, zaključuju oni.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: