Polomio polubranik na pružnom prelazu

Na željezničkom pružnom prelazu “Vrbanja” u Banjaluci nesavjesni vozač polomio je polubranik.

Kako su “Željeznice Republike Srpske” (ŽRS) obajavile na Facebook stranici juče je u 14.31 časova i pored aktivirane svjetlosno zvučne signalizacije koja ukazuje na prolaz voza, vozač putničkog automobila usljed neoprezne vožnje, nije se zaustavio na propisnoj udaljenosti od putnog prelaza, te je usljed spuštanja polubranika, došlo do loma i kvara na uređaju.
“Odgovornošću i posvećenošću željezničkog osoblja, bezbjednost željezničkog i drumskog saobraćaja niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Primjenjeni su svi zakonski propisi u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, kada je uređaj za obezbjeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru. Voz se zaustavio ispred putnog prelaza, nakon čega je ponovo nastavio opreznu vožnju”, navode iz ŽRS.

Dodaju da je su lice mjesta pored nadležnih službi ŽRS-a izašli su i pripadnici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banjaluka, koji su izvršili uviđaj.

“Brzom reakcijom nadležnih službi iz Sekcije za ETP Banjaluka i radovima na otklanjanju kvara, uređaj osiguranja na putnom prelazu ‘Vrbanja’ u 16.20 časova istog dana, pušten je u redovan rad”, navode iz ŽRS.

Dodaju da lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i nedozvoljeno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima puta i vremenskim prilikama.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI