Policija zatražila dokumentaciju iz Gradske uprave o izgradnji teniskih terena

Pripadnici MUP Srpske iz Gradske uprave Banjaluka zatražili su određenu dokumentaciju koja se odnosi na izgradnju teniskih terena za potrebe ATP turnira „Srpska open“, potvrđeno je za Srpskainfo.
Portparol MUP Srpske Mirna Miljanović nam je rekla da su postupali po zahtjevu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva.

Kako saznajemo, policija nije pretresla prostorije Gradske uprave, nego je zatraženo da im se dostavi dokumentacija oko pomenute izgradnje.
Istraga oko ovog slučaja pokrenuta je na osnovu prijave narodnog poslanik Nebojše Vukanovića koju je 9. februara podnio protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.
Vukanović je prijavu podnio, kako je rekao, zbog “krivičnih djela nesavjesnog rada u službi, nenamjenskog trošenja budžetskih sredstava i zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja”.

– Izvinjavam se svim Banjalučanima jer sam ih doveo u zabludu da je Stanivuković čestit i pošten. On je jedna velika prevara. Prijavu sam podnio nakon njegove izjave gdje je rekao da ‘treba biti hrabar i nekad donositi odluke na ivici normativnih akata i prava – izjavio je tada Vukanović.

Pojedini mediji već mjesecima pišu kako se centralni teren gradi bez građevinske dozvole. Odgovorni su sve pravdali tvrdnjama da se gradi privremeni objekat za koji su izdate sve potrebne dozvole.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: