Policajac Popović ne štedeći sebe spasava građane, sa kolegom spriječio samoubistvo

Dvojica banjalučkih policajaca uspjeli su da spase 57- godišnju ženu koja je imala namjeru da izvrši samoubistvo. Ona je htjela da se utopi u Vrbasu, ali su hrabri policajci Dejan Nobvić i Budimir Popović stigli na vrijeme i spriječili tragediju.

Razgovarajući s njom uspjeli su da je nagovore da se odmakne od vode i da je odvedu na drugu lokaciju. Popović, koji iza sebe ima nekoliko humanih gestova u službi, kazao je da ga je najviše brinulo da li će on i Nović stići na vrijeme. “U ovakvim i sličnim slučajevima nikad neću oklijevati ni sekund, odmah ću priskočiti u pomoć bez obzira na to da li sam tu po službenoj dužnosti ili slučajni prolaznik”, kaže Popović i dodaje da je to njegova ljudska i moralna obaveza. Popoviću ovo nije prvi put da se iskazao, posljednji put spriječio je mladića da baci bombu ispred pivnice iz koje je već izvadio osigurač.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je krajem prošle godine na tradicionalnom prijemu uručio zahvalnice policijskim službenicima koji su pokazali najviše hrabrosti, humanosti i požrtvovanosti u obavljanju svojih poslova i zadataka. Među njih 12 bio je i Popović. Svojim predanim i hrabrim radom Popović je lično upoznao većinu ministara, skoro svi su mu uručivali nagrade za predanost i požrtvovanost u poslu.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: