Pojačane kontrole ugostiteljskih objekata i autobusa

Tokom proteklog vikenda, Republučka uprava za inspekcijske poslove je u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave obavila 595 kontrola u pogledu poštivanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, od čega je 15 bilo sa utvrđenim nepravilnostima.
Ovom prilikom, izrečene su kazne u vrijednosti od 15.100 KM, a iz razloga jer se isti nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanja socijalne distance i broj lica koja su istovremeno boravila u objektu, te korišćenje zaštitne opreme, saopšteno je iz Republučke uprava za inspekcijske poslove.
Akcenat je i ovog vikenda bio na kontroli ugostiteljskih objekta u večernjim satima, te vozilima javnog prevoza, koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične subjekte.
– Imajući u vidu pogoršanje epidemiološke situacije, nadležni inspektori pored redovnih kontrola rade pojačan nadzor u popodnevnim satima i u dane vikenda, te upozoravamo privredne subjekte da poštuju mjera zaštite od epidemije. Dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana, a za svako kršenje preventivnih mjera preduzimaće se zakonom predviđene represivne mjere. Od velikog značaja je da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto. Navedeno je važno ne samo s ciljem zaštitte korisnika usluga, veći i radi zaštite samih radnika, gdje će naša lična odgovornost biti najbolja preventivna mjera. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a s ciljem što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom – poručuju iz Republučke uprava za inspekcijske poslove.

Izvor: Srpskainfo

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: