Pojačane frekvencije u saobraćaju

U Republici Srpskoj su povoljni uslovi za vožnju na većini puteva, a prvog radnog dana u nedjelji očekuje se pojačana frekvencija automobila na svim većim saobraćajnicama zbog čega je potreban oprez pri vožnji, poštovanje saobraćajnih propisa, te izbjegavanje rizičnih preticanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, na graničnim prelazima Gradiška, Velika Kladuša, Izačić i Hum.

Na ostalim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Do sutra traje sanacija kolovoza na brzom putu Klašnice-Banjaluka, a saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva-Sokolac u toku je rehabilitacija puta, te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i poštovati saobraćajnu signalizaciju.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara.

Za vrijeme trajanja rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini Foča-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja do 31. decembra.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Do kraja godine biće obustavljen saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije mosta preko Široke Rijeke, odnosno izgradnje novog mosta. Za vrijeme obustave, teretni saobraćaj će biti preusmjeren na brzi put Banjaluka-Laktaši.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI