Pojačana kontrola saobraćaja od 20. do 24. novembra

U cilju unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će u periodu od 20. do 24. novembra ove godine realizovati akciju “Odnos vozač – pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova”.

Pojačane kontrole policijskih službenika biće na dijelovima magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva u naseljima gdje se najčešće događaju saobraćajne nezgode, odnosno gdje se može očekivati prisustvo vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu i gdje je učestalo nepropisno kretanje pješaka.

Iz Mup-a RS podsjećaju da je u prvih deset mjeseci od posljedica 74 saobraćajne nezgode smrtno stradalo 85 osoba, od kojih 35 vozača i 10 pješaka. U mjesecu novembru je do sada smrtno stradalo devet osoba, od kojih pet vozača i tri pješaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavlja sa provođenjem aktivnosti na unapređenju bezbjednosti saobraćaja, a apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

Izvor: N.N.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: