Pogledajte koliki će biti iznosi računa nakon poskupljenja

Skupština grada Banjaluka na vanrednom zasjedanju izglasala je poskupljenja komunalnih usluga, te će sad za Banjalučane voda biti skuplja za 12 odsto, prikupljanje i odvoz otpada za 24 odsto, a grijanje će građane koštati 19 odsto više.
Akoliko će to iznositi u realnom vremenu, odnosno, koliko će Banjalučani sada plaćati novca kada je došlo do poskupljenja.

U dokumentima koje su dostavljeni odbornicima jasno piše koliko će koštati računi u realnom vremenu.
Kada je u pitanju grijanje koje obezbjeđuje “Eko-toplana”, ono je koštalo ranije 1,28 sa PDV-om po kvadratu, a nakon poskupljenja, košta 1,52 KM sa PDV-om po kvadratu.

Za one koji imaju ugrađen kalorimetar, nova cijena će da bude 158,72 KM sa PDV puta potrošena količina energije. Poskupljuje i fiksni dio za održavanje distributivne mreže za grijanje sa 0,37 KM sa PDV-om na 0,45 KM sa PDV-om po kvadratu.

Što se tiče odvoza smeća, ranije je koštalo 0,164 KM po kvadratu, a nakon poskupljenja od 24 posto, domaćinstvima će račun da košta oko 0,20 KM po kvadratu.

Prema našim saznanjima, veći računi doći će u aprilu.

Ovo je još jedan udar na džep građana Banjaluke, a u posljednjih nekoliko godina sve je skočilo pa je pitanje kako će ionako siromašan narod uspjeti sve platiti.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI