Počinje vakcinacija, građani pozvani da poštuju propisane mjere

Na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije najavljeno je da u narednom periodu počinje vakcinacija, za koju je Grad spreman da obezbijedi neophodnu logističku podršku.
Kako je rečeno, epidemiološka situacija na području grada je i dalje nepovoljna, zbog čega je još jednom upućen apel građanima da se ponašaju odgovorno i poštuju sve propisane mjere.

I ovom prilikom, naglašeno je da je zdravstveni sistem opterećen i da su zdravstveni radnici preumorni, te je da je ključno pridržavati se propisanih mjera.

Prema podacima Doma zdravlja, u Banjaluci je u prošloj sedmici registrovano 417 zaraženih korona virusom.

Podsjećamo da je od danas, odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije dozvoljeno izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, za šta se Grad u ranijem periodu zalagao.
Na današnjoj sjednici usvojeni su program rada Štaba za ovu godinu, te Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na teritoriji Banjaluke za 2021. godinu, Plan odbrane od poplava za 2021. godinu i Plan obuke i osposobljavanja Štaba za vanredne situacije, jedinica i timova civilne zaštite i povjerenika zaštite i spasavanja za period 2021-2023. godine. Razmatran je i izvještaj o radu Štaba za prošlu godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI