Počinje uređenje Suturlije

Izletnici i ljubitelji prirode bi mogli uživati u uređenijem prostoru “Parka prirode Suturlija” već krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.

Uređenje Suturlije počinje u narednim danima u okviru projekta “Park prirode Suturlija” čiji je cilj da se taj lokalitet prilagodi za piknik, rekreaciju i turizam.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka i inicijator projekta “Park prirode Suturlija” Zoran Talić, danas je obišao Suturliju sa predstavnicima odjeljenja za Komunalne poslove grada Banjaluka, kako bi se dogovorila dinamika uređenja Suturlije.

“Ovo je nešto što smo obećavali u proteklih nekoliko mjeseci. U narednim danima očekuje nas dosta posla. Obavili smo mnogo razgovora sa svim zainteresovanim sugradjanima, udruženjima organizacijama i institucijama te na osnovu naših i njihovih ideja, usaglasili smo ideju i način uredjenja Suturlije. Danas smo došli sa predstavnicima odjeljenja za Komunalne poslove, da dogovorimo realizaciju te dinamike. Uredjenjem Suturlije stvorićemo mogućnosti da što veći broj naših sugradjana i ljudi iz cijele regije dođu na taj prostor, da se odmaraju, uživaju i ugodno osjećaju u prirodi”, rekao je Talić.

Inicijativa

Suturlija je udaljen od centra grada svega dva kilometra, što je idealna lokacija za turističko reakreativnu zonu. Namjera je, kako kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, da se Suturliji ponovo vrati sjaj i značaj prirodnog bisera. Zbog toga je i pokrenuta inicijativa “Park prirode Suturlija” zajedno sa brojnim organizacijama, institucijama i zainteresovanim sugradjanima, kako bi se taj lokalitet sa različitim resursima uredio.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI