Počinje upis studenata, prijemni 27. juna

Raspisan je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2022/2023. godini na Univerzitetu u Banjaluci.
Kandidati za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija mogu da se prijave od 20. do 24. juna, a polaganje prijemnog ispita je 27. juna u devet časova. Prijemni ispit na Medicinskom fakultetu počinje u 14 časova.

– Objavljivanje rezultata konkursa je 29. juna do 14 časova, a upis primljenih kandidata počinje 4. jula, a završava 8. jula – navode iz banjalučkog Univerziteta.
Na Akademiji umjetnosti polaganje prijemnog ispita traje od 27. juna do 1. jula, dok je objavljivanje rezultata konkursa 1. jula u 16 časova, a konačne rang-liste 4. jula. Upis primljenih kandidata počinje dan kasnije. Na Fakultetu bezbjednosnih nauka polaganje prijemnog ispita je 27. i 29. jula, preliminarni rezultati biće poznati 30. juna, a konačne rang-liste 4. jula.
Drugi upisni rok organizovaće oni koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata. Prijem dokumenata u drugom upisnom roku planiran je od 29. avgusta do 2. septembra, a prijemni ispiti zakazani su 5. septembra. Kandidati koji uspješno polože prijemni ispit u drugom roku i steknu pravo upisa mogu se upisati na studije od 12. do 16. septembra – poručuju iz Univerziteta.

Na Akademiji umjetnosti polaganje prijemnog ispita u drugom roku traje od 5. do 9. septembra, a objavljivanje konačne rang-liste do 12. septembra. Upis kandidata je dan kasnije, a završava se 16. septembra. Na Fakultetu bezbednosnih nauka polaganje prijemnog ispita u drugom upisnom roku održaće se 5. septembra u sedam časova. Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija otvoren je od 20. juna do 14. oktobra.

LJEKARSKO UVJERENJE
Kandidat koji se nalazi na rang-listi do broja koji je konkursom utvrđen za upis dužan je prilikom upisa priložiti ljekarsko uvjerenje koje pored nalaza opšteg zdravstvenog stanja, mora da uključuje i nalaz psihologa. Kandidati koji konkurišu za prijem na Fakultet bezbjednosnih nauka i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta ljekarsko uvjerenje dostavljaju prilikom prijave na konkurs, a ostali kandidati ljekarsko uvjerenje dostavljaju prilikom upisa.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: