Počinje treći PROKids festival

Svemirac PROKid večeras u 18 časova stiže ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske čime i zvanično počinje treći PROKids festival u organizaciji kompanije Prointer ITSS.
Nakon druženja sa glumcima, plesa, recitacija i puštanja balona, mališani će zakoračiti na prvu od pet planeta koliko će ih obići od 6. do 10. oktobra.

Na Planeti umjetnosti, tačnije – Dječijem pozorištu RS, narednih dana moći će besplatno da pogledaju predstave 19. Međunarodnog festivala za djecu, jer je organizator obezbijedio 500 karata tokom trajanja Dječije nedjelje.

Već sutra počinje projekcija na Planeti nauke koja se smjestila u Planetarijum Prirodno-matematičkog fakulteta. Bogatstvo Planetarijuma i Terarijuma klinici će moći da vide u pet termina, sve do večeri.

U četvrtak se valja spremiti za Planetu zdravlja. Edukativne radionice kroz projekat Bolnica za bubamare, biće održane u tri banjalučka vrtića, a mališani će moći da čuju korisne savjete i mnogo toga nauče o zdravlju.
Sa PROKidom i Fazonkom, u petak je vrijeme za Planetu zabave. Kao gosti iznenađenja, pojaviće se u nekoliko vrtića, a sa sobom će povesti i mađioničara, čime je festivalska zabava zagarantovana.

Na petu planetu mališani će sletjeti u subotu. U dvorani Obilićevo, u saradnji sa OKK Feniks biće održan promo čas škole košarke kojim će, ujedno, biti najavljena besplatna škola „Mini basket za sve“ za narednu godinu u pet osnovnih škola.

Sve informacije o tome kako biti dio Prointerovog festivala, mališani i njihovi roditelji mogu pronaći na Fejsbuk stranici kompanije.

Organizatori obećavaju mališanima da će od danas do subote uživati, baš onako kako su već navikli na PROKids festivalima, iako će ovogodišnji, zbog pandemije i dodatne brige o zdravlju, biti nešto drugačiji. Naravno, ne i manje zabavan.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI