Počinje sanacija Ulice Ivana Gorana Kovačića

Očekujem da rekonstrukcija dijela Ulice Ivana Gorana Kovačića, poveznice novoizgrađenog kružnog toka kod “Lesnine” i kružnog toka kod “Centruma”, počne do kraja sedmice, rekao je za “Nezavisne” Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema njegovim riječima, sva potrebna dokumentacija oko ovog projekta dostavljena je preduzeću “Putevi RS”, a izabrana je firma koja će vršiti nadzor radova i to je Zavod za izgradnju Banjaluka.

“Potpisan je sporazum s vlasnicima, odnosno Upravnim odborom crkvenog dvorišta Sveti Marko, tako da nema više nikakvih smetnji što se tiče imovinsko-pravnih odnosa i radovi mogu krenuti”, naglasio je Sandić.

Dodao je da je riješen i problem građevinske dozvole, koja je kočila početak ovog projekta vrijednog oko dva miliona KM.

“Mi smo to podveli kao rehabilitaciju saobraćajnice, jer postoje neki formalni nedostaci koji bi nas kroz sve procedure odvukli i projekat ne bi krenuo još sigurno godinu dana. Mi to vodimo kao rehabilitaciju saobraćajnice, za koju nije potrebna građevinska dozvola i na taj način smo ovaj dio riješili”, objasnio je Sandić.

Iz “Puteva RS” su kratko poručili da su, sem građevinske dozvole, svi drugi uslovi ispunjeni, da je izabran izvođač radova “Niskogradnja” iz Laktaša, nadzor nad radovima, kao i sve druge stvari koje su potrebne da bi se započelo s ovim projektom.

Planirana je izgradnja saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake, umjesto dosadašnje dvije, od jednog do drugog kružnog toka, s potpornim zidovima, pješačkim stazama i rasvjetom.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ranije su istakli da će izgradnjom kružnog toka kod “Lesnine”, uklanjanjem semaforske signalizacije i proširenjem Ulice Ivana Gorana Kovačića znatno biti rasterećen i ubrzan saobraćaj u ovom dijelu grada, a nova saobraćajnica predstavljaće svojevrsni spoj istočnog i zapadnog tranzita.

U novembru prošle godine Vlada RS je donijela odluku o izdvajanju dva miliona KM za izgradnju, odnosno proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića u naselju Rosulje.

Sanela R., koja živi u blizini, kazala je da mještani godinama apeluju da se ova saobraćajnica proširi i obnovi, kako bi bila sigurnija i za pješake i za vozače.

“Na ovom potezu nije izgrađen trotoar sa druge strane, a na jednom dijelu saobraćajnice ga nema ni na jednoj strani. Nema ni pješačkog prelaza i ne osjećamo se sigurno”, istakla je ona.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI