Počinje sa radom “Bašta kulture”

Dobra vijest za sve ljubitelje pozorišta. U srijedu 8. jula, u Banjaluci počinje sa radom “Bašta kulture” prva otvorena scena na kojoj će publika moći da gleda predstave domaćih i gostujućih pozorišta. Organizatori najavljuju bogat program koji će trajati dva mjeseca a prvi na scenu izlaze glumci Narodnog pozorišta RS Smiljana Marinković i Bojan Kolopić sa nagrađivanom komedijom “Terapija”. Predstava počinje u 21 h.


Osim pozorišnih predstava, planirani su i sadržaji za djecu i manji muzički događaji, u zavisnosti od trenutne epidemiološke situacije i mjera koje budu bile na snazi.
– Ovo je jedan od razumnih načina da nastavimo tamo gdje smo stali.Čak i da nije ovakva situacija, u toku ljetnih dana nephodno je pronaći adekvatan prostor za kvalitetno igranje predstava. Druženje s predstavama pod otvorenim nebom je sasvim drugačiji doživljaj, nadamo se da će publika uživati – rekao je Novica Bogdanović, pozorišni reditelj i umjetnički direktor DIS pozorišta Banja Luka.

Organizatori poručuju da će na prostoru koji se nalazi u Grčkoj 4 (bivši Radnički univerzitet) biti postavljena prava pozorišna bina sa svim scenskim pomagalima i mobilnim gledalištem u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo RS.
Projekat “Bašta kulture” realizuju DIS pozorište Banja Luka, Javna ustanova COOBL i agencija poznata po odličnoj organizaciji kulturnih događaja Venturo Banja Luka. “Baštu kulture” je podržalo i preduzeće “Naš dom” a.d. Banja Luka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: