Počinje pozorišni akademski festival

Pozorišni akademski festival (PAF), koji će okupiti više od stotinu učesnika i studenata sa fakulteta i akademija iz regiona, počinje danas i trajaće do ponedjeljka, 3. jula, u Narodnom pozorištu Republike Srpske,

Prema riječima organizatora, na ovaj festival pristigao je i rekordan broj prijava, dok će pristuna publika moći da pogleda predstave fakulteta dramskih i srodnih umjetnosti iz okruženja.

-Samo neke od predstava su“Staklena menažerija” Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, “Nora – Lutkina kuća” Akademije umjetnosti u Banjaluci, “Ljubav i krivica” Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, “Zeko, zeko” Akademije umetnosti u Beogradu i “Prljava” Akademije umetnosti u Novom Sadu. Dodatno, planiran je i zanimljiv prateći program, u okviru kojeg će biti održano javno čitanje dramskih tekstova studenata Dramaturgije banjalučke Akademije umjetnosti – navode organizatori.

U sklopu festivala biće održano i oredavanje „Pozorište u savremenom međuvremenu“ režisera Božidara Đurovića, kao i predstava u čast nagrađenih „Marso“, pantomimska monodrama Nikole Milakovića, te `PAFterparti`, na kojem će nastupiti di-džej Dušan Radusinović.

-Jedan od osnovnih ciljeva festivala i da dodatno edukuje publiku i da ojača, kako kulturne, tako i umjetničke i naučne veze Akademije umjetnosti i grada sa fakultetima i akademijama iz okruženja – poručuju.

Pozorišni akaemski festival organizuju banjalučka Akademija umjetnosti i Centar za vizuelnu umjetnost, a s ciljem da se pruži prilika za razmjenu znanja, iskustava i vještina, kao i za stvaranje novih umjetničkih vrijednosti, te promociju mladih pozorišnih umjetnika.

Grad Banja Luka podržao je održavanje ovog festivala, a ulaz na sve programske sadržaje je besplatan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: