Počinje izgradnja saobraćajnice koja će povezati naselja Lauš i Paprikovac

Počela je izgradnja nove saobraćajnice, preko nekadašnjeg „Voćnjaka”.
Predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko „Ekonomije“, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje se pravi nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.

Izgradnjom ove saobraćajnice očekuje se značajno rasterećenje Karađorđeve ulice, te mnogo bolja veza između Lauša, Parikovca i Petrićevca koji su do sada bili povezani samo preko Sanske ulice, koja je uska i strma, pojasnili su iz Grada.
Kao još jedan od benifita, kažu, koji će se dobiti realizacijom ovog projekta, jeste mogućnost pretvaranja sadašnjeg, zapuštenog voćnjaka u moderno naselje. Naime, u okviru gradnje ove saobraćajnice, biće pripremljena i kompletna infrastrukutura za buduće naselje, odnosno fekalna i oborinska kanalizacija, te vodovod i rasvjeta.

Vrijednost ovog projekta je 2,7 miliona KM, a uslovi za izgradnju saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg voćnjaka.

Posao na tenderu je dobila laktaška “Niskogradnja”, a rok za završetak je za devet mjeseci.
Početku današnjih radova prisustvovali su premijer Radovan Višković i gradonačelnik Igor Radojičić.

– Na prvom mjestu, otvara se novi prilaz za Klinički centar na Paprikovcu koji je vrlo opterećen pristupnim saobraćajem. Drugo, sam prostor Lauša koji je koncentrisan na Karađorđevu ulicu dobija još jednu izlaznu saobraćajnicu koja ide dalje preko Paprikovca,može da se veže ili na Ulicu Ranka Šipke na Zapadni tranzit ili čak prema novoj Ulici kralja Aleksandra – rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, dodatna vrijednost je i u tome što se otvaranjem ove saobraćajnice na području Lauša, stvaraju za izgradnju novog naselja na ovoj lokaciji.

– Lokacija voćnjaka, koji je bivše vlasništvo Zemljoradničke zadruge a sada uspisan na Grad, važećim regulacionim planom predviđena kao višestruka zona, sa predviđenom stambenom izgradnjom i velikim površinama za parkovske sadržaje, odnosno rekreaciju i odmor. To je od velike važnosti i za Lauš i za Paprikovac, ali i za cijeli grad – zaključio je Radojičić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: