Počinje izgradnja saobraćajnice koja će povezati Lauš i Paprikovac

Izgradnja nove saobraćajnice, vrijedne 2,7 miliona KM, koja će preko nekadašnjeg „Voćnjaka“ povezati Lauš i Paprikovac, počeće 14. novembra.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, radove će, na osnovu provedenog tendera, provoditi laktaška “Niskogradnja”, koja će u narednim danima, početi sa pripremom gradilišta.

Izgradnja ove saobraćajnica je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko „Ekonomije“, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom – izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.
Izgradnjom ove saobraćajnice očekuje se značajno rasterećenje izuzetno frekventne Karađorđeve ulice, ali i znatano bolja saobraćajna poveznica između Lauša, Parikovca i Petrićevca.

Pored toga, realizacijom ovog projekta, otvara se mogućnost pretvaranja sadašnjeg, zapuštenog voćnjaka u moderno naselje. Zbog toga će u okviru gradnje ove saobraćajnice, biti pripremljena i kompletna infrastrukutura za buduće naselje, odnosno fekalna i oborinska kanalizacija, te vodovod i rasvjeta – naveo je Sandić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: