Počinje gradnja kružnog toka kod “Lesnine”

U okviru pripremnih radova na izgradnji nove kružne raskrsnice kod „Lesnine“, od danas je zatvoren saobraćaj iz pravca Ulice Ivana Gorana Kovačića, od “Tropika” prema ukrštanju sa Ulicom braće Pišteljića.
Saobraćaj se od “Centruma” sa kružnog toka usmjerava iza “Tropika” prema raskrsnici kod Poljoprivredne škole.

– Grad je obezbijedio građevinsku dozvolu, Putevi RS, kao investitor, izabrali izvođača radova, dok je Ministarstvo saobraćaja i veza pripremilo izmjene režima saobraćaja kako bi 19. marta i zvanično ušli u izgradanju nove kružne raskrnice – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i veze Slaviša Sandić.

Izvođač radova je preduzeće „Niskogradnja“ iz Laktaša. Rok za izvođenje radova je 120 radnih dana, a vrijednost projekta je 1,3 miliona KM.
Za vrijeme izvođenja radova planirana je djelimična obustava saobraćaja, a Sandić apeluje na vozače da imaju strpljenja, te da koriste i druge alternativne pravce kako bi izbjegli gužve.
Prema njegovim riječima, do 19. marta, odnosno početka radova, trebao bi biti potpisan sporazum sa “Putevima” o proširenju obližnje Ulice Ivana Gorana Kovačića. Projektom je planirano proširenje ove saobraćajnice, uz izgradanju obostranih pješačkih staza na potezu od “Lesnine” o kružnog toka kod “Centruma”.

Za ovaj projekat u toku je priprema projektne dokumentacije i rješavanje imovinskih odnosa, za šta je zadužen Grad Banjaluka, dok će “Putevi RS” izabrati izvođača radova.

Kružna raskrsnica kod „Lesnine“ jedna je od tri planirane koje Gradska uprava radi u saradnji s „Putevima RS“ u nastojanju da se smanje gužve u ovom dijelu grada. Druga planirana kružna raskrnica gradiće se kod škole „Ivan Goran Kovačić“ u Lazarevu, a treća na lokaciji kod „Hiperkorta“ u Dervišima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI