Počinje “Animacikl”

Ovogodišnja manifestacija posvećena animiranom filmu “Animacikl” biće održana od 30. maja do 2. juna, a učesnici su studenti animacije sa akademija umjetnosti u Banjaluci, Zagrebu, Novoj Gorici, Sofiji, Skoplju i Beogradu.
Animacikl ima za cilj da učesnicima i posjetiocima ponudi prikaz cjelokupnog procesa stvaranja animiranog filma. Studenti animacije iz različitih zemalja imaju zadatak da za dva dana raspoređeni u mješovitim timovima kreiraju kratke animirane filmove. Najbolji timovi i pojedinci će biti nagrađeni, a publika će imati priliku da zaviri u radne prostore studenata kako bi se i sami uputili u proces nastanka animiranog filma navedeno je u saopštenju organizatora manifestacije.

Organizatori pojašnjavaju i to kako ovaj događaj pruža sjajnu priliku studentima za simulaciju stvarnosti karijere profesionalnog animatora, uključujući rad pod pritiskom i saradnju unutar tima što će studente dodatno pripremiti za buduće projekte, uključujući i završni rad i druge profesionalne obaveze.
Prateći program podrazumijeva projekcije studentskih animiranih kratkih filmova, grupnu izložbu, master klas koji će za učesnike održati profesor sa Akademije umjetnosti u Banjaluci Mladen Đukić i profesor sa Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i umjetnički direktor jednog od najznačajnijih festivala animacije “Animafest” i nagrađivani autor Daniel Šuljić, kao i sjajan performans “Animacija na točkovima” koji će se održati na dan zatvaranja festivala, 2. juna, u Parku “Petar Kočić”, a koji je namijenjen djeci školskog uzrasta – dodaju organizatori.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI