Počeo drugi “Ćevap fest”

Drugi festival banjalučkog ćevapa pod nazivom “Ćevap fest” otvoren je danas u centru grada, na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti.

Na „Ćevap festu“ učestvuje devet roštiljnica, koje ćevape prodaju po popularnim cijenama, i to veliku porciju za četiri i malu za dvije marke. Ovaj put, ćevapi i piće prodavaće se za „dinare“, valutu kreiranu posebno za ovaj događaj.

Promoter „Ćevap festa“ Nebojša Kuštrinović, izrazio je zadovoljstvo što je ovaj festival dobio i svoje drugo izdanje i naglasio da je ćevap jedan od značajnih simbola tradicije našeg grada.

“Ćevap polako grabi prema Unesku, jer je i Republika prihvatila činjenicu da je to gastro proizvod geografskog porijekla, pa ćemo, nadam se, zaštititi ćevap na pravi način, da nam se ne bi desilo ono što se desilo ajvaru kojeg su registrovali Slovenci, ojkaču Hrvati, šljivovicu Česi. Nadam se da će i naš banjalučki ćevap naći pravo mjesto na gastro slici Uneska”, rekao je Kuštrinović.

Za oba dana, pripremljen je i prateći program. Kao i na prvom festivalu, jutarnji časovi su predviđeni za nastupe kulturno-umjetničkih društava, i to ovog puta društava: „Mladost“, „Srpski vitezovi“ i „Opanak“.

U večernjim časovima, u petak, za dobru atmosferu zaduženi su Gradski tamburaški orkestar, bend „Infiniti“ i Krajiški trubači. Za kvalitetan humor, u popodnevnim časovima u subotu, pobrinuće se stend-ap komičar Dušan Jokić. Drugog dana „Ćevap festa“ očekuje vas i nastup Gojka Mandića, našeg proslavljenog satiričara.

Organizatori manifestacije su Grad Banjaluka i gradska Turistička organizacija, a događaj su pomogli i brojni sponzori, predvođeni Koka kolom, Vitinkom, Banjalučkom pivarom i Mlijekoproduktom.

Podsjećamo, prvi festival banjalučkog ćevapa, održan 13. januara ove godine, privukao je više od 10.000 posjetilaca, sa velikom zabilježenom posjetom turista iz zemlje i regiona, zbog čega je Grad odlučio da se ova manifestacija održi i u maju ove godine, sa ciljem promocija tradicionalnog i autentičnog banjalučkog proizvoda, kao i obogaćivanja turističkih sadržaja.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI