Počelo suđenje braći Vranješ

Danas je počelo suđenje Ognjenu i Stojanu Vranješu koji su optuženi za napad koji se desio 20. juna prošle godine u centru Banje Luke.

Stojan se pojavio na današnjem ročištu s advokatom Stojanom Vukajlovićem, dok se Ognjen nije pojavio zbog profesionalnih obaveza u Grčkoj i on će pred sudiju doći u oktobru.

Prema optužnici, braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1:50 sati napali Dušana Komljenovića i njegovu djevojku Anju Trtić u objektu “Agape”, koji je smješten u robnoj kući “Boska”.

Kako je navedeno u optužnici, sukob se desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica.

“Ognjen je fizički napao Komljenovića i Trtić, koji su se nalazili na vrhu pokretnih stepenica. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predjelu lica, i tako mu izbio dva zuba. Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu. U tom trenutku Trtić je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona je zatim pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata. Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan Vranješ, koji je prišao sleđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predjelu glave i vrata”, navodi se u optužnici koju fudbaleri u potpunosti negiraju.

“Ovdje je prvenstveno na meti porodica Vranješ zbog toga što su oni poznati i što su profesionalni fudbaleri, pa oštećeni u tom vide nadu da izvuku što veću imovinsku korist. Radilo se o masovnoj tučnjavi, a u optužnici je navedeno i da je djevojka zadobila povrede kada je pala niz stepenice, ali je sigurno ni Ognjen ni Stojan nisu gurnuli. To ćemo sve dokazati tokom suđenja”, rekao je advokat Vukajlović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: