Počelo suđenja za ubistvo Savanovića

Milan Đurđević (43) danas je u Okružnom sudu u Banjaluci priznao da je pomagao Daliboru Čamberu (47), nakon što je on u novogodišnjoj noći na benzinskoj pumpi u Trnu ubio Duška Savanovića (24) i ranio Aleksu Babića (22).

Nakon što je Đurđević priznao krivicu, predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović je razdvojio postupak protiv njega.

Đurđević je optužen za pomaganje Čamberu poslije krivičnog djela, a presuda će mu biti izrečena 7. maja.

Jedan dio suđenja danas su obilježila i burna reagovanja porodice ubijenog Duška, a zbog čega je morao reagovati i sudija Uletilović.

Nakon razdvajanja predmeta tužilac Aleksandar Simonović je u završnoj riječi rekao da je optužnica dokazana u cijelosti.

– Đurđević je zajedno sa Čamberom došao na benznisku pumpu, gdje su zatekli mladića i odmah je došlo do fizičkog obračuna između njih, a na kraju i ubistva – rekao je Simonović.

On je dodao da su oštećeni bili dosta mlađi i da ničim nisu doprinijeli da dođe do sukoba. Tužilac je zatražio od suda da Đurđevića proglase krivim i da ga osude.

Đurđevićev advokat Duška Bogojević rekla je da nisu naišli na razumijevanja sa tužiocem oko sklapanja sporazuma, te da je njen branjenik odlučio da prizna krivicu.

– Nije postojao nikakav dogovor između Đurđevića i Čambera, oni su cijeli dan proveli zajedno i uveče su došli na benzinsku pumpu da kupe cigarete i desilo se ubistvo. On je odmah izjavio da nije ni znao da Čamber ima pištolj – istakla je Bogojevićeva.

Prema njenim riječima, nakon što se desilo ubistvo, Čamber se okrenuo prema Đurđeviću i uperio pištolj u njega i rekao mu da ga vozi kući.

– Moj branjenik je to i uradio i nije krio nikakve dokaze, samo je odvezao Čambera. Đurđević nije osoba koja je sklona krivičnim djelima. On je prije 20 godina bio osuđen na novčanu kaznu i ta mu se kazna treba obrisati zbog proteka vremena. Đurđević je porodičan čovjek i otac dvoje djece. Čim je uhapšen, on je u policiji odmah sve ispričao šta se i kako desilo, da je mogao on bi sigurno spriječio da se desi ubistvo – istakla je advokatica.

Ona je dodala da ukoliko se postavi oštetni zahtjev od strane porodice, da je Đurđević spreman da ga plati.

I optuženi Đurđević se danas obratio sudu i rekao da se kaje zobg svega što se desilo i uputio saučešće porodici ubijenog mladića.

Prema optužnici, ubistvo se dogodilo u Trnu kod Laktaša, u novogodišnjoj noći oko 22.30, ispred benzinske pumpe “NIS Petrol”, kod točilice za gorivo.

Prema optužnici, Čamber i Đurđević su automobilom “mercedes”, kojim je upravljao Đurđević, došli na pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem, koji su na pumpu došli “mercedesom GLK 220”.

Tada je došlo do fizičkog obračuna, pa je Čamber izvadio pištolj “CZ”, kalibra devet milimetara, za koji nema oružni list, niti dozvolu za nošenje.

Prema optužnici, ispalio je hitac prema “mercedesu GLK”, koji je pogodio zadnji lijevi točak, a Savanović i Babić su sjeli u vozilo i pokušali da odu, ali ih je Čamber zaustavio.

– Babić je izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac, te pogodio u lijevo stopalo, nanijevši mu ustrelnu ranu – piše u optužnici.

Kako se dalje navodi u optužnici, Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga je pratio, a zatim je Savanović udario Čambera i oborio ga.

– Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva i tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usljed čega je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja – precizirano je u optužnici.

Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC Republike Srpske, gdje je podlegao od posljedica ranjavanja u 23.50.

Đurđević je, kako se navodi u optužnici, odvezao Čambera s mjesta zločina kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove.

PORODICA
Kao svjedok danas je trebao biti saslušan i Miodrag Savanović, otac ubijenog mladića.
On i njegova supruga Vesna su negodovali zbog određenih sudskih odluka, a na kraju ih je sudija Uletilović opomenuo da moraju poštovati sud.
Prilikom izlaska iz sudnice, oni su prvooptuženom dobacili „ubico“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: