Počeli sistematski pregledi za prvačiće

Sistematski pregledi budućih prvačića počinju danas i trajaće do 1. maja ove godine, kazali su “Glasu Srpske” iz Doma zdravlja.

Pregledi će se obavljati u specijalističkim ambulantama iz pedijatrije na Poliklinici, za svu djecu koja su evidentirana kod pedijatra u Domu zdravlja.

– Sistematski pregledi će se obavljati u dvije smjene i važe za svu djecu rođenu od 1. januara do 1. septembra 2015. godine – kazali su iz ove ustanove.

Djecu će pregledati pedijatri kod kojih su evidentirani, a roditelji će biti telefonski obaviješteni o terminu pregleda kako bi se izbjegle gužve. Dodali su da će se pri pregledima obavezno poštovati sve epidemiološke mjere propisane od strane Instituta za javno zdravstvo.

– Roditelji su obavezni da na pregled ponesu medicinsku dokumentaciju djeteta i važeću zdravstvenu knjižicu – naglasili su u Domu zdravlja i dodali da ako u novoj zdravstvenoj knjižici nema evidencije o primljenim vakcinama na pregled je potrebno donijeti staru zdravstvenu knjižicu ili drugi dokument o obavljenoj vakcinaciji.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: