Počeli radovi na uređenju dvorišta Sokolskog doma

Banja Luka će u narednih mjesec dana dobiti više igrališta.

Osim ovih devet planiranih donijeli smo odluku da se grade i igrališta u Ramićima, Kumsalama i Adi – poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da su počeli i radovi na uređenju dvorišta „Sokolskog doma“, koje će uskoro postati novo mjesto za sportsko-rekreativne aktivnosti u centru grada.

-U epicentru našeg grada, na kultnom mjestu – kod Sokolskog doma uređujemo prostor koji će osim jedinstvenog estetskog izgleda imati i veoma bogate sportsko-rekreativne sadržaje poput terena za rukomet i mali fudbal, teren za basket, zona za stoni tenis, trim staze oko terena, teretane na otvorenom, kao i tribina – rekao je gradonačelnik, dodavši da njegova administracija na sve načine teži ka tome da Banjoj Luci vrati ljepotu koju svi pamte.

Kada je riječ o uređenju prostora kod „Sokolskog doma“, on je istakao da je riječ o investiciji vrijednoj 700.000 KM, što su, kako je rekao, velika i veoma značajna sredstva, ali istovremeno govore i da će ovaj prostor imati izuzetno bogate sadržaje ali i prekrasan ambijent, kakav i zaslužuje sama lokacija na kojoj se nalazi.

-Uprkos opstrukcijama, Banja Luka doživljava svoj najveći razvoj, i zaista sam srećan što smo napravili veoma značajna ulaganja u igrališta i sportsku infrastrukturu, u kojoj će zasigurnmo uživati naša omladina, sportisti, rekreativci i svi naši sugrađani – zaključio je gradonačelnik.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić-Banjac dodala je da je igralište kod Sokolskog doma potrebno Banjoj Luci i ovom dijelu grada jer sport treba da bude dostupan svima, a ujedno će, kako je rekla, ovaj dio u centru grada ponovo oživjeti.

– Igralište kod Sokolskog doma nije jedino koje gradimo, Banja Luka će uskoro biti bogatija više novih igrališta. Jednako kao što novcem raspolažemo prema prioritetima, odlučili smo da i igrališta gradimo u skladu sa sugestijama naših sugrađana, ali i struke, tamo gdje su u ovom momentu najneophodnija – rekla je ona.

Savjetnica Savić-Banjac izrazila je i zadovoljstvo što je Sokolski dom vraćen Gradu Banjoj Luci.

-Presrećna sam što smo odbranili Sokolski dom. Nije u pitanju samo izgradnja i uređenje novog igrališta, u pitanju je nešto mnogo više – odbranili smo simbol Banje Luke. Od svega je najbitnije da je Grad vratio svoju imovinu i da je došlo vrijeme kada se staje u kraj praksi da ljudi bez ikakve odgovornosti preuzimaju gradsku imovinu i njom upravljaju. Pokazali smo da jono što je djelovalo kao izgubljeno ipak nije otišlo u nepovrat. Sokolski dom je samo jedan primjer naše opredijeljenosti da branimo i čuvamo imovinu Grada i svih njenih građana – zaključila je ona.

-Ovo je odličan projekat, ne treba puno da hvalim. Svi treba ovo da podržimo, sport je bitan segment. Zahvaljujem se gradonačelniku, jer već dugo je Sokolsko društvo u lošem stanju i krajnje vrijeme je bilo da se nešto preduzme – poručio je sportski radnik Saša Kremenović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI