Počele sa radom ambulante klinika za onkologiju i kožne bolesti

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci danas su počele sa radom ambulante Klinike za onkologiju i Klinike za kožne i polne bolesti, dok su ambulante Klinike za ginekologiju i akušerstvo već održavale proces rada i u vrijeme pandemije virusa korona, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz UKC Srpske su naveli da je ova zdravstvena ustanova počela sa omogućavanjem rada specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti u okviru klinika, zavoda i službi, a na osnovu preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije.

– U toku ove sedmice počeće sa radom i ambulante Klinike za dječije bolesti, Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju i Klinike za ortopediju i traumatologiju – rekli su u UKC Srpske.

Iz ove zdravstvene ustanove su naveli da će ambulante ostalih klinika, zavoda i službi biti puštane u rad u narednom periodu, uz napomenu da će prilikom dolaska pacijenata u ambulante biti strogo primjenjivane mjere zaštite od širenja novog virusa korona.

– To podrazumijeva mjerenje temperature na ulazu, dezinfekciju prije ulaska u objekat, obavezno nošenje rukavica i maski, a ispred ambulante medicinska sestra/tehničar će izvršiti dodatnu kontrolu sprovođenja ovih mjera – rečeno je u UKC Srpske, uz napomenu da će se prilikom naručivanja voditi računa o vremenskom razmaku između dva specijalistička pregleda.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: